http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, iunie 15, 2017

Sirop din flori de soc si salcâm preparat la rece...


1 kg flori (500 g flori de soc si 500 g flori de salcam); 
2 kg zahăr (1kg  alb si 1 kg  brun);
2 l apa plata ;
5 lamai( una cu coaja)... 
Se tin la frigider 3-4 zile la macerat.
Florile de soc si de salcam se spala intr-o baie de apa rece, pe rand, scufundand inflorescentele si scuturandu-le foarte usor .Scuturam bine fiecare floare in parte de soc pana ce vor ramane coditele goale.Daca socul este foarte bine inflorit procedeul va fi mult mai usor si  rapid, iar daca nu este bine inflorit  rupem floricelele cu mana.Pentru florile de salcam e mai simplu pentru ca sunt mari si se desfac fara probleme.
Zaharul si apa se pun intr-o cratita sau oala curata si uscata. Se aseaza pe foc si se incalzeste pana ce zaharul se dizolva complet - nu trebuie sa fiarba- , dupa care se ia de pe foc.

3 lamai se decojesc  de partea galbena,se taie felii subtiri  si se adauga in sirop. Se storc bine de zeama celelalte lamai , se taie bucatele cu tot cu coaja si se adauga in sirop. 

Florile se adauga in cratita dupa ce siropul s-a racit cat sa fie putin caldut, unde vor ramane la macerat la rece timp de 4 zile, la frigider. Zilnic se va amesteca bine continutul.

Dupa 4 zile de macerat la frigider, siropul se filtreaza foarte bine si se pune in sticle   inchise foarte bine. Se pot pastra intr-un loc racoros si intunecat ,chiar si in camara  pentru iarna. Se dilueaza cu apa plata sau apa minerala , lamaie, menta, cu sau fara gheata . Pentru ca la mine este foarte cald am preferat sa incalzesc putin siropul inainte de a-l turna in sticle,apoi sticlele  le-am fiert  la  bain-marie cca 20 de minute dupa primul clocot si le-am racit in patura pana a doua zi .
După 4 zile de stat la frigider... O bunătate...








A treia zi de stat la frigider..


A doua zi de stat in frigider...



Prima zi - Modul de preparare:















Niciun comentariu: