http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, august 28, 2012

Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline







Ingrediente

Un iepure de vanat,400 g arpagic,300 g masline,500 ml vin,sare,piper,cimbru,foi de dafin,un pahar cu vin rosu.
Marinata
100 ml otet,2 l vin rosu,50 ml ulei10 boabe coriandru,10 boabe piper,10 boabe ienibahar,6 cuisoare,4 foi de dafin,o ceapa,o telina potrivita,un morcov,o crenguta cimbru,o capatana de usturoi pisat sau tocat marunt,sare.
 Galuste
500 g cartofi,250 g faina,un ou,100 g ceapa,50 g untura,sare,piper dupa gust,cascaval ras
Iepurele se curata de pielite, se portioneaza si se spala foarte bine. 


Mod de preparare


Intr-o oala se adauga toate ingredintele pentru marinata, se vor amesteca ,dupa care se pun bucatile de carne  cat sa fie acoperite de marinata  si se tin in frigider 2-3 zile avand grija sa fie intoarse in fiecare zi.
Dupa marinare,bucatile de carne se vor sterge bine si se aseaza intr-o tava.Se condimenteaza dupa gust,se toarna vinul,putina apa calda si se introduce la cuptorul incins in prealabil.Dupa ce intoarcem carnea adaugam arpagicul ,maslinele si putina apa calda daca a scazut sosul din tava. Cand iepurele este fraged si s-a rumenit frumos se adauga  un pahar cu vin rosu si se mai tine cateva minute la cuptor.
Se serveste alaturi de galustele din cartofi…
Cartofii spalati se fierb in coaja, se curata si se paseaza inainte sa se raceasca complet.Piureul obtinut se amesteca cu ceapa tocata, oul,sare,piper dupa gust,faina si se framanta. Se intinde intr-o foaie groasa de cca 1,5-2 cm si se taie fasii de 1,5 cm.Se pot rula cu palma si se taie bastonase de 3 cm lungime sau se taie in fasii,patrate sau alte forme. Se fierb in apa cu sare,se strecoara si se pun in ceapa calita cu ulei.La sfarsit se poate presara deasupra  putin cascaval ras.







































Niciun comentariu: